Zat. 25 januari 2020 – 20u : “Bossemans en Coppenolle”

van Van Stalle en D’Hanswijck

door Loge10 Antwerpen

regie: Bruno Van Heystraeten

cast : Carry Goossens, Daan Hugaert, Michiel De Meyer, Marijke Hofkens, Ann De Winne, Nathalie Wijnants, Wim Van de Velde, Line Ellegiers en Stef Poelmans

De twee boezemvrienden, Frans Bossemans en Auguste Coppenolle staan op het punt om hun jarenlange vriendschap bezegeld te zien worden door het huwelijk van Frans’ zoon Tuur en de dochter van Auguste: Georgette. De twee mannen dagdromen nog maar net over kleinkinderen of Madame Violette – de onweerstaanbare huurster van Auguste – maakt haar intrede in Frans’ winkel van behangpapier.

Vanaf dit moment begint de spreekwoordelijke “miserie”. De charmes van Madame Violet helpen haar immers om Frans, een goedgelovige weduwnaar, aan te zetten om zich in te schrijven in de supporters­club van de voetbalploeg ‘FC De Rode Draken’. Meer zelfs, ze slaagt er ook in om hem ervan te over­tuigen zijn talentvolle zoon te laten inschrijven als speler bij de ploeg.

Wanneer dit nieuws de familie Coppennolle bereikt, gaan de poppen aan het dansen. Mevrouw Coppenolle is immers een hartstochtelijke supporter van ‘Racing De Purpere Beren’. Laat nu net deze twee voetbalploegen aartsrivalen zijn in dezelfde gemeente !

Een jarenlange vriendschap én een trouwerij dreigen in het water te vallen …